Drambuie på Snickarbacken

DrambuieIgår bjöds det in till liten middag och trevligheter tillsammans med Drambuie på Snickarbacken 7. Jag och John möttes upp efter att ha spenderat i alla fall några timmar ifrån varandra efter att vi åt lunch ihop. Väl på Snickarbacken möttes vi av Helena från Prat PR som stod redo med en drink i vardera hand ämnade för oss. Medan vi väntade på att resten av det tänkte sällskapet skulle sluta upp han vi suga i oss den här söta saken. Jag har ingen aning om vad det var vi drack, men gott var det i alla fall.

På borden stod det massor av roligt uppdukat, och jag tror att jag inte var den enda i rummet som inte hade koll på vad som skulle hända.

IMG_6829IMG_6834Efter lite mat och chokladtryfflar satte kvällen igång. Bruce från Drambuie var på plats för att prata om drycken och dess historia. Enligt honom själv fick vi bara den korta versionen, och den räckte nog gott såhär i efterhand. Vi fick ta del av grundhistorien och också ett par roliga anekdoter och skämt.IMG_6831 Innan gårkvällen hade jag mina läppar aldrig tidigare mött den här söta likören. Och även om den var god och allt (påminde mig som om någon hade tagit whiskey och blandat det med Cointreau, typ) uppskattade jag den lite mer ”vuxna” versionen som var långtifrån lika söt som originalet. Det var den mer distinkta smaken av whiskey som gick hem än bättre hos mig.IMG_6839Det fortsatte med att vi kring borden fick blanda drinkar själva. Tre stycken blev det. Först en förenklad Cosmopolitan som i mitt fall blev lite för stor när jag råkade ta fel av ena ingrediensen och helt enkelt fick göra en dubbel sats. Sedan gick vi vidare till en Margarita med en twist. Istället för lime stod grapejuice på bordet framför oss. Jag har lite svårt för grape och faktiskt var det så att jag fuskade lite med att hålla ner lime också, bara för att kontra den beska grape-smaken..

Efter det avslutade vi med en version av Mint Julep. Ska jag vara ärlig var det den jag tyckte om bäst av de tre. Även om min helt klart resulterade i något som jag skulle kunna tänka mig att dricka en kväll ändrades den tanken smått när jag bad Bruce göra en likadan åt mig, fast på den inte lika söta Drambuien.

Åkte hem efter den extra drinken med ett gott leende på läpparna och små minnen av en kväll som blev roligare än jag hade förväntat mig. Tack så mycket för en bra kväll, alla inblandade!

 Kommentera

8:08 e m mars 7th, 2013